Over ons

De Rijcker is gespecialiseerd in orthopedie, bandagisterie, orthopedische schoenen, thuiszorg & mobility. Wij bieden u alle hulpmiddelen om in alle comfort en ten volle te leven. Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing voor uw situatie, die we keer op keer vinden voor onze klanten dankzij onze jarenlange ervaring en zeer uitgebreide expertise.

Huis-aan-huis-service

Wij zijn er ons ten volle van bewust dat veel van onze klanten aanvullende ondersteuning nodig hebben die speciaal op hun behoeften is afgestemd. We kunnen u dan ook een huis-aan-huis-dienst bieden. Hiervoor beschikken we over een wagenpark om op elk moment een perfecte service te kunnen garanderen.

Onze topsporters

Er zijn ook heel wat topsporters die op onze expertise terugvallen om zo snel mogelijk weer fit te raken.

Bijscholingen

Verschillende keren per jaar organiseren wij bijscholingen, die open zijn voor iedereen: kiné, ergo, directies, verpleegsters …
Meer info over de bijscholingen.

Bedrijfsbezoek

Wilt u ons graag eens aan het werk zien of het bedrijf van dichtbij leren kennen? Onze werkplaatsen staan open voor directies, kinesitherapeuten, ergotherapeuten en verenigingen.
Contacteer ons hier voor een bezoek.

Terugbetaling

Lees hier meer informatie over de terugbetaling van de aanschaf, het onderhoud en de vernieuwing van orthopedische hulpmiddelen.

Beurzen

U vindt ons regelmatig op vakbeurzen.
Bekijk hier op welke beurzen je ons kan bezoeken.

VAPH

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) subsidieert diensten, voorzieningen en personen met een handicap op verschillende domeinen. Meer info

Het VAPH subsidieert hiertoe diensten, voorzieningen en personen met een handicap op verschillende domeinen:

  • Diensten en voorzieningen
    Het VAPH subsidieert de diensten en voorzieningen die ondersteuning verlenen aan personen met een handicap bij middel van begeleiding of opvang.
  • Hulpmiddelen en aanpassingen
    Om zijn dagelijks leven beter te kunnen organiseren kan een persoon met een handicap tegemoetkomingen krijgen voor hulpmiddelen of aanpassingen aan zijn woning of wagen.
  • Persoonlijke-assistentiebudget
    Personen met een handicap die liever thuis willen blijven wonen, kunnen een persoonlijke-assistentiebudget aanvragen. Met zo'n budget kunnen zij assistenten in dienst nemen.

Om van deze assistentie gebruik te kunnen maken dien je voor uw 65ste ingeschreven te zijn.

Wij helpen u graag verder met de papieren en hulpmiddelen

www.vaph.be

Memsaada

Wij geven ons oud materiaal weg aan de 3de wereld via de Vzw Memsaada (Breestraat 4 - 9880 Aalter) www.memsaada.org

Bekijk foto's

Historiek

1954

Ganda Orthopedica wordt gesticht door Koen De Rijcker. Als zoon van een orthopedisch chirurg was de interesse voor orthopedie al op jonge leeftijd gewekt.

1958

Het bedrijf groeit snel en in 1958 wordt verhuisd naar een groter pand op de Nederkouter.

De Rijcker 1958

1998

Omwille van de expansie van het bedrijf en de toenemende verkeersproblemen wordt de binnenstad na 40 jaar geruild voor een groot en modern complex in Sint-Martens-Latem. Het pand op de Kortrijksesteenweg (baan Gent-Deinze) komt onder leiding van zoon Piet en heeft een showroom van 300 m² met 150 rolstoelen in stock. De dienstverlening wordt er alleen maar nog beter door.

Door een sterke modernisatie van de werkplaatsen wordt er plaats gemaakt voor een betere specialisatie en aanpassingsmogelijkheden van elektronische rolwagens, prothesen en het orthopedisch aanbod in het algemeen. De zitproblematiek wordt verder uitgediept, samen met de specialisatie in zitschalen: uitwerken van nieuwe modellen en mogelijkheden voor de patiënten.

Er wordt een nieuwe afdeling opgestart: Slaapsystemen & matrassen. Vanuit onze orthopedische ervaring kunnen we u een perfecte analyse geven van elk mogelijk slaap- of comfortprobleem. Uiteraard blijft orthopedisch maatwerk of prefab-materiaal, zoals steunzolen, braces en orthesen een belangrijke factor in ons gamma, net als alle voorzieningen voor thuiszorg.

2008

In 2008 komt de 3de generatie de ploeg versterken. Als hoofd logistieke werking en rusthuisservice sluit rolstoelverstrekker Ben perfect aan in de afdeling van Luc Dobbelaere, die 30 jaar ervaring heeft in deze materie. Isabel is als erkende orthopedisch technieker op haar beurt gespecialiseerd in orthopedische schoenen en pediatrie.